Guiloptom

Guiloptom

وبلاگ انجمن اپتومتری گیلان
Guiloptom

Guiloptom

وبلاگ انجمن اپتومتری گیلان

اپتومتریست کیست


اپتومتری چیست و اپتومتریست( بینایی سنج ) کیست ؟

اپتومتری علم مراقبت از سیستم بینائی و آزمایش چشم و ساختارهای مربوط  
به آن برای کشف اختلالات بینایی و تجویز عدسی‌های مناسب یا دیگر وسایل
 کمک‌ بینایی یا تمرین‌های چشمی برای جبران کاستی‌های دید است.

اپتومتریست به عنوان یکی از مراقبین اولیه بهداشت با کمک ابزارها و دستگاه های موجود به بررسی و شناسایی مشکلات بینایی افراد می پردازد. پس از تشخیص نوع و میزان مشکلات بینایی مراجعان، از طریق تجویز وسایل کمک بینایی مانند عینک ،‌ لنزهای تماسی و انجام یکسری تمرینات و ورزش های چشمی و دادن توصیه ها و دستورات بهداشتی لازم (درمانهای غیر داروئی وغیر جراحی لازم)  به کارایی بیشتر سیستم بینایی آنها کمک می نماید علاوه بر این اپتومتریست طی معاینات دقیق چشمی در صورت وجود هر گونه اختلال یا بیماری که نیازمند درمان طبی باشد، بیماران را به سایر پزشکان مثل چشم پزشک ، متخصصین مغز و اعصاب ، داخلی و ...  ارجاع می دهد. همچنین اپتومتریست  قادر است عینک طبی را که تجویز می کند، خود  با رعایت اصول علمی  ساخته و ارائه نماید.

بیش از 80% اطلاعات ما از محیط پیرامونمان از طریق سیستم بینایی کسب می شود.پس نقص در عملکرد این سیستم زیانی جبران نا پذیر است.از طرفی در حال حاضر در کشور ما افراد زیادی دارای مشکلات بینایی هستند. اجرای برنامه های پیشگیرانه در سنین کودکی به کاهش این مشکلات در بزرگسالی کمک   می کند. اپتومتریست می تواند نقش اصلی را در اجرای

این برنامه ها داشته باشد. یکی از مشکلات مرتبط با اپتومتری در کشور این است که مردم شناخت کافی از اپتومتریست و وظایف او ندارند. این عدم شناخت باعث شده در اکثر موارد برای هر نوع اختلالات و مشکلات بینایی، به جای مراجعه به اپتومتریست، به چشم پزشک مراجعه نمایند. بنابراین لازم است ضمن دادن اطلاعات بیشتر در راستای شناخت بهتر حوزه اپتومتری، فرهنگ سازی لازم صورت گرفته و در نتیجه آن زمینه استفاده مردم از خدمات اپتومتریستها در کشور بیش از پیش فراهم گردد.     


شرح وظایف اُپتومتریست :


اهم وظایف اپتومتریستها شامل موارد  زیر است:

·         بررسی نارسایی های بینایی بزرگسالان و کودکان و تجویز نمره عینک برای رفع عیوب انکساری

·         بررسی و تشخیص نارسایی های دیددوچشمی و درمان غیر دارویی و غیر جراحی آنها

·         انجام تست های تشخیصی بیماری های بخش قدامی چشم از قبیل گلوکوم (آب سیاه ) و کاتاراکت ( آب مروارید)  و افتالموسکوپی( دیدن ته چشم) جهت ارجاع به متخصصین محترم چشم پزشک

·         تمرینات ارتوپتیک (ورزشهای چشمی) به منظور درمان غیر جراحی اختلالات حرکتی چشم

·         اندازه گیری میدان بینایی و ارزیابی دید رنگ و بٌعد

·         انجام تست های ویژه از قبیل بیومتری،  اکواسکن و پاکیمتری چشم به عنوان پاراکلینیک تیم چشم پزشکی

·         درمانی غیر جراحی فیکسیشن های غیر طبیعی و

آمبلیوپتراپی(تنبلی چشم)

·         ساخت و ارائه علمی و دقیق عینک طبی .



چه تفاوتی بین چشم پزشک و بینایی سنج وجود دارد و برای رفع چه نوع مشکلی باید به هر کدام از این دوگروه متخصصین مراجعه نمائیم ؟



بینایی سنج ها در کار تجویز عینک و لنزهای تماسی مهارت دارند و تخصص چشم پزشکان در کار درمان دارویی و جراحی بیماریهای چشمی است اگر چه که چشم پزشکان نیز به تجویز عینک و لنزهای تماسی می پردازند ولی مطمئناً هر کسی در زمینه کاری خودش تبحر و مهارت بیشتری دارد . بدیهی است کسانی که دارای مشکلات و اختلالات بینایی واضحی هستند می توانند از همان اول به بینایی سنج مراجعه نمایند و اجازه دهند که مشکل آنها توسط اپتومتریست بررسی و حل گردد و در صورتی که اپتومتریست تشخیص داد که نیازمند خدمات پزشکی هستند آنها را به پزشک مربوطه ارجاع دهد وکسانیکه اختلالات و بیماریهای چشمی واضحی دارند می توانند از همان ابتدا به چشم پزشک مراجعه نمایند . در هر صورت به هر کدام از این دو گروه متخصصین که مراجعه نمایید باید اطمینان یابید که یک معاینه کامل چشمی از شما بعمل میآید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد